Naslovna Srbija Вучиќ синоќа ги изненади сите: Се обраќам за последен пат како претседател...

Вучиќ синоќа ги изненади сите: Се обраќам за последен пат како претседател на СНС

Синоќа во Белград се одржа можеби најмасовниот митинг кој го памети Србија. Многу автобуси организирано тргнаа и од македонија, особено градовите Скопје и Куманово. Александар Вучиќ, синоќа одржа инспиративен говор и меѓудругото рече:

– Единаесет години верно и лојално служев на мојата земја и на мојот народ. Можеби поверни и лојални отколку што некои од вас можат да замислат. Единаесет години сум на чело на СНС, најдобрата, најголемата партија на прекрасни домаќини, чесни луѓе.

Луѓето кои ја сменија Србија, зад заклучените фабрики, ја донесоа Србија во земја со многу инвестиции. Земја која беше сиромашна со просечна плата од 320 евра, доведена до 740 евра и за само две години ќе биде 1000 евра. Земја во која пензиите скокнаа од 200 на 450 евра. Ги победивме затоа што тие секогаш размислуваа само како на сила и со помош на некој од страна да се фати за Васта.

Ова е последната вечер кога ви се обраќам како претседател на СНС, чиј верен и верен член ќе бидам, но од утре ќе бидам претседател на сите граѓани на Србија, но не и на политичката партија.

Веќе за Видовдан, токму поради кризата, и барајќи од СНС да биде стожерот на се, почнуваме да го формираме Движењето за народот и државата за да имаме база да ја зачуваме нашата држава во следните два и три. кризни години, кои се клучни за нашата земја. И тоа не може без СНС како штаб.

Ама не се секирајте, не одам никаде. За Србија ќе се бориме заедно и заедно ќе победиме. Ќе ги зголемиме платите и пензиите, единствено сакам да му се заблагодарам на моето семејство, тие издржаа се во овие 11 години. Настрада и ти, станавме сендвичи, ботови, некој те натера да дојдеш. Вие прекрасни луѓе кои стоите овде на дожд со часови и не мрдате.

Некој ве натера, или дојдовте за сендвичи? Срам да им е. И јас секогаш ќе бидам твој сендвичар и бот, затоа што вие сте народот, а јас секогаш ќе бидам со народот, истакна меѓудругото Вучиќ на масовниот митинг.