Naslovna Vesti Груби: Ние сме за меѓусебно признавање на Србија и Косово и надминување...

Груби: Ние сме за меѓусебно признавање на Србија и Косово и надминување на проблемот

Статус на Артан Груби: „Со високи државни почести во Собранието и во Владата, ја пречекавме денес претседателката на Република Косово, г-ѓа Вјоса Османи.

Во решавачките моменти за европската иднина на нашите земји, повеќе од важно е зајакнувањето на соработката и консолидирањето на нашите дејствија на патот кон реализација на реформите.

Го изразивме нашиот став и поддршка за успешно надминување на спорот помеѓу Косово и Србија преку дијалог и принципот на меѓусебно признавање, исто како што и Република Косово го поддржува нашиот процес на дијалог со Република Бугарија и усвојувањето на уставните измени.

Заедно мора да го забрзаме чекорот кон Европа!“