Naslovna Uncategorized Се огласи таткото на девојчето од Чуприја, кое беше пронајдено пред една...

Се огласи таткото на девојчето од Чуприја, кое беше пронајдено пред една недела

Белградската полиција го пронашла исчезнатото девојче од Чуприја во станот на нејзиното момче. Според таткото, девојчето е добро и здраво.

– Чекаме полицијата да не повика, за да ја земеме нашата ќерка. Мајката од возбудата не може да зборува – рече тој.

– Соседите пријавиле во полиција дека мислеле дека виделе девојка во нивната зграда. По понатамошна работа, полицијата го пребарала теренот и ја посетила наведената локација и го пронашла девојчето неповредено во стан на Палилула каде што престојувала со нејзиното момче З.К. (20) – вели изворот.

За потсетување, девојката Е.Ј.(14) од Чуприја исчезна минатата недела во ноќта меѓу средата и четвртокот. Мајката на исчезнатото девојче секојдневно објавувала апели, а како што изјавила, група граѓани на Чуприја се организирале и тргнале во потрага по девојчето.

Мајката на девојчето редовно одела во полиција за да провери до каде е потрагата по девојчето.

– Скришно излезе од дома, утрото видов дека ја нема. Моето дете го нема една недела, што да мислам, што да мисли мајка – рече таа.