Naslovna Magazin Нема пари за храна ни за лекови, а од Шабан не добивал...

Нема пари за храна ни за лекови, а од Шабан не добивал пари ни кога бил жив- Ова е тажната животна приказна на Роберт, синот на Шаулиќ

Легендарниот пејач Шабан Шаулиќ има три деца со Гордана Шаулиќ, а општо е познато дека постои вонбрачен син кој тврдел дека е негов син, Роберт Шаулиќ.

Роберт речиси никогаш не даваше изјави за медиумите, но во една прилика направи преседан.

Имено, на погребот на татко му тој стоел настрана не сакајќи да им пријде на сестрите и на Гоца бидејќи знаел дека тоа нема да им се допадне.

Меѓутоа, како што тогаш објавија медиумите, тој во капелата му пришол на својот помлад брат Михајло и силно го гушнал додека двајцата лееле солзи.

-Го запознав брат ми Михајло на концертот на татко ми во Калемегдан, каде ме покани да дојдам да се дружиме.

Михајло трчаше наоколу и во еден момент кога му реков: „Тато, да те прашам…“, Михајло збунето го праша Шабан:

„Како те вика, тато?“ Тој момент ќе го паметам цел живот! Таткото потоа ги прегрнал двајцата и нежно му рекол на Михајло:

„Како што сум ти татко, таков сум и за него, само што немате иста мајка“. Никогаш не смееш да му кажеш на мама Гоци дека си го запознал брат ти и тоа е нашата тајна што мора да ја чуваме“ – со насолзени очи проговори тогаш Роберт, а потоа додаде:

– И навистина, Михајло сиве овие години молчеше. Можеби и до ден денес ништо не и кажал на Гоца. Подоцна го прашав татко ми кога се гледавме дали Михајло и ја кажал тајна на Гордана, тој ми рече дека никогаш не кажал ни збор.

После тоа, ги видов само брат ми и сестра ми во капелата на погребот на нашиот татко – беше искрен вонбрачен син на Шабан Шаулиќ.

Шаулиќ го добил Роберт кога имал 18 години и за него плаќал алиментација до полнолетството, што го потврдил тогашниот менаџер на пејачката.

Неодамна српските медиуми зборуваа за неговата наводна смрт. „Јас не сум добар. Тато, чекај ме – наводно рекол Роберт Шаулиќ (47), но не кажал од што боледува.

Роберт живее во Зрењанин, а неговите соседи велат дека нема пари ни за храна, а камоли за соодветни лекови. Тие истакнаа дека Роберт додека можел се грижел за стари и болни луѓе, кои му плаќале за тоа.

-Кога татко ми во текот на животот не ми пружи љубов и внимание, па ни основни работи, ништо не ми треба сега кога го нема.

Можеби сакаше. И мене не ми е лесно, не работам во последно време, не сум во многу добра здравствена состојба, а нема работа.

Живеам со човек кој е слеп, се грижам за него и никогаш не би можел да го напуштам – изјавил своевремено Роберт, по смртта на неговиот татко.