Naslovna Zivot Второ па машко за познатиот музичар од групата „Маестро“, еве на кој...

Второ па машко за познатиот музичар од групата „Маестро“, еве на кој начин Илија објави дека добил син

Групата Маестро е една од групите која е најчесто ангажирана на свадбите и на домашните прослави. Во периодот на пандемијата, нивните настапи беа сведени на минимум.

За овој тежок период на музичарите, во емисијата „Магазин“ пред извесно време зборуваа Илија Филиповски и Војче Петрушев, кои се членови на групата и многу блиски пријатели.

На почетокот се пошегуваа дека многумина ги мешаат и мислат дека се браќа. Среќа за нив е што и двајцата се дел од ансамблот „Танец“, кој на почетокот од пандемијата немал ниаккви активности, но сега како што рекоа членовите на „Маестро“, иамаат редовни проби според протоколите.

Тие се многу благодарни на маестро Милан Завков, познатиот хармоникаш, чија загуба не можат и двајцата да ја прежалат, и од него многу имаат научено.

Јас го фатив последниот воз, се оженив пред ко-роната, и тотално се посветив дома на фамилијата, и покрај тоа сме одморени за да можеме да твориме и да создаваме нешто ново“, рече Војче.

-Сега сме постојано заедно и си реков, кога овој период го истуркавме, после кога пак ќе ни почнат свирките, ќе биде полесно“, искоментира музичарот за својата сопруга, а потоа тој стана татко.

Продолжува на следната страна