Naslovna Zivot Лазар Бараков и Шенка Колозова заедно на ова свето место, ретка слика...

Лазар Бараков и Шенка Колозова заедно на ова свето место, ретка слика од нашите познати актери

Лазар Бараков е една од првите асоцијации кои ни паѓаат на ум кога ќе се спомнат македонските народни приказни“, објави Струмица денес во една прилика.

Тоа е човекот кој благодарение на своите натпросечните актерски способности остави траен белег во најголемиот актерски проект во земјава.

Тоа е човекот кој до крај останува доследен на своите принципи и идеали, човек со напредна визија кој активно продолжува да твори дури и во седмата деценија од животот.

Родум од струмичото село Мокрино, тој е олицетворение на фактот дека струмичкиот регион е расадник на луѓе кои активно го придвижуваат општеството.

Потекнувам од Мокрино и до денешен сум мокрински жител. Патував и работев по белиот свет, останував за подолг период, школување, печалбарство, ама останав пак мокрински жител… иако имам собствен дом во Скопје од подолг период, со мислите и жителството сум во Мокрино…

Најубавите спомени ми се од раниот детски период од Мокрино, кое по корените датира уште од Александрово време,

Продолжува на следната страна