Naslovna Zivot По долго време се огласи една од најубавите мисици, Марија Васиќ и...

По долго време се огласи една од најубавите мисици, Марија Васиќ и раскажа како животот од корен ѝ се сменил

Вера Мештеровиќ е нашата прва официјална убавица на Македонија, пред многу години се натпреваруваше на официјалниот „Мис на светот“, во 1996 година.

И ако велиме пред многу години, Вера Мештеровиќ апсолутно ништо не изгубила од својата природна убавина, ниту од својата харизма, како ниту од онаа нејзината специфична насмевка по која многумина од нас ја препознаваме.

Последните неколку години се појавува и во видео спотовите на нашите пејачи. Денес е среќна мајка на две слатки дечиња’, објави за Вера Вечер прес во една прилика.

Вели дека искутвото во фолклорните друштва каде што одела како тинејџерка ѝ помогнале во ова искуство, да тргне сама на пат и да го искуси целиот сјај кој трае само додека била на изборот за Мис.

-Изборот за Мис е како приказната за „Пепелашка“. Додека си таму, во фокусот на јавноста, те препознаваат, те третираат како принцеза“, кажала Вера за Женски магазин.

Потоа, кога целиот тој гламур и сјај ќе заврши и му се враќаш на тековниот живот, никој веќе не те познава, ја нема веќе возбудата. Јас заминав сосема сама, на 17 години, додека девојки од другите земји беа дојдени со цели тимови, шминкери, стилисти. Финансиски помогнаа и моите родители.

Продолжува на следната страна