Naslovna Zivot Ретка слика од Розета Арсова со овие посебни луѓе, но приказната е...

Ретка слика од Розета Арсова со овие посебни луѓе, но приказната е тажна (ФОТО)

Розета Арсова е една од нашите најпознати Тв новинарки, долги годии заштитно лице на Македонската радио телевизија, од времето кога беше ТВ Скопје, до денес.

Арсова е лик кој не се заборава. Таа е мајка на познатата водителка на дневникот на Сител, Славица Арсова и се гледа дека мајка и ја научила до перфекција да води така тешки емисии во кои се бара врвна умешност.

Јасно се гледа од кого Цаци ја наследила убавината, но и правилната дикција и држењето пред камера, што се вели, крушата под круша паѓа.

Розета на својот Фејсбук профил не е многу активна, а она што го споделува се емисиите на својата ќерка Славица Саци Арсова и нејзината емисија „Детектор“, на ТВ Сител, и се гледа дека таа е многу горда на својата ќерка.

Но, уште нешто кое Розета го има споделено е една слика со нејзините драги колеги од МРТВ со кои очигледно дека се собрале по долго време.

Продолжува на следната страна