Naslovna Zivot Маја Глигоровска конечно ја разреши дилемата, како од манекенка станала наставник и...

Маја Глигоровска конечно ја разреши дилемата, како од манекенка станала наставник и со какви осуди се соочува

Таа беше една од нашите најангажирани манекенки, на модните ревии и во модните кампањи, а станува збор за убавата Маја Глигировска.

Пред неколку години, таа сосема се повлече од овој свет и ѝ се посвети на својата вистинска професија. Маја веќе 13 години работи како одделенски наставник во основното училиште „Браќа Миладиновци“ во Скопје.

Иако вели дека за некои родители на почетокот е незамисливо што „некоја манекенка ќе им била наставничка на нивните деца“, кога ќе ја запознаат, таа има одлична соработка со нив.

За себеси, Глигоровска вели дека е строг наставник и посветена мајка на Константино, кој има 16 години.

Маја за Женскаи магазин зборува и за воспитувањето на синот и вели дека како самохрана мајка со овој предизвик се носи како знае и умее.

Продолжува на следната страна