Naslovna Makedonija Според новинарката Јоци – еден од овој брачен пар, треба да биде...

Според новинарката Јоци – еден од овој брачен пар, треба да биде следен претседател на државата

Познатата новинарка Јорданка Ивановска Јоци, со свој предлог, кој да биде следен претседател на државата:

„Кој да биде следниот претседател на Македонија, по терк на сите граѓани?

Тоа е дефинитивно брачниот пар д-р Сашко Кедев и д-р Ганка Цветанова, неизвалкани, патриоти, без багаж, не се радикали.
Нема повеќе место за грешки!

Оваа љубовна прикаска ќе го потопи цело СДСМ и ДУИ уште во прв круг, заслужено! Доста беше од нив.

Го вложувам сето мое знаење за да и` помогнам на Македонија и затоа и го давам овој мој предлог на ВМРО-ДПМНЕ – кандидат за нов претседател да биде или Кедев или Ганка, двајцата исклучителни интелектуалци. Нема подобар избор од нив двајца во пакет, без разлика кој ќе биде кандидатот.

Кедев еднаш изгуби, пред некои 15 години, но сега е друго време – не едниот, туку двајцата и` требаат на Македонија.
Јас си кажав…

А, јас за избори сум хируршки прецизна. Само еднаш не погодив целосно, за локалните 2017.