Naslovna Uncategorized Majката на Дарко Лазиќ сѐ уште не знае ништо за состојбата на...

Majката на Дарко Лазиќ сѐ уште не знае ништо за состојбата на синот – ја обвинува снаата: Каќа ми го „скрши“ синот и не ми дава да се слушнеме

Според тамошните медиуми, новата избраничка на фолк пејачот Дарко Лазиќ, Катарина, предизвикала раздор во неговото семејство.

Имено, поради својата нова избраничка, пејачот сега наводно е во лоши односи со неговата мајка Бранка, која е многу разочарана и за сѐ ја обвинува Катарина.

-Не знам што му е на син ми, ниту каде е, ниту како е. Ништо не ми кажува со месеци, а не ми се јавува со денови. Не му требаше оваа опе рација. Ослабе и тренираше, изгледаше одлично…

Сега какви црни опе рации? Навистина ме вознемири, бев под голем стрес откако разбрав.

– Немам контакт со Катарина. Сѐ ова е нејзино масло. Лошо му влијае, но кој ме прашува мене? Дарко ја слуша слепо како да нема свој мозок. Сè што дознавам за мојот син, дознавам од медиумите. Ја заборави куќата и сите нас.

Па што да кажам убаво за неа кога му забрани на Дарко да не покани на свадба? Слушнав ѝ дека рекол дека не му е баш гајле што мислиме за неа и дека не живееме со нив. Да беше паметен, немаше да го каже тоа.

Мене како мајка ми е тешко да го слушам тоа. Сето тоа е поради Катарина. Претпоставувам дека ќе се опамети еден ден по сѐ што поминал во животот – изјавила бесната мајка на Лазиќ, Бранка.

Мајката на Дарко – Бранка Лазиќ сѐ уште нема информации за здравствената состојба на нејзиниот син, кој неодамна беше опериран за затегнување на кожата.

Пејачот сѐ уште не контактира со семејството, а за сѐ ја обвинуваат новата снаа Катарина, за која се убедени дека лошо влијае на Дарко.

На оваа тема проговори и разочараната Бранка која рече дека ништо не се сменило од последниот разговор пред неколку дена.

– Дарко ниту ми се јави, ниту знам како се чувствува по операцијата. Не знам ништо. Се плашам да не му се искомплицира нешто, па да ми кријат.

Не знам што ќе правам ако нешто му се случи. Тоа е тешка операција. Се обидов да се слушнам со него, но таа ми спушти. Не знам што ѝ е на таа жена, дали е лу да што ми забранува да разговарам со син ми?

Таа како да го маѓепсува. Дарко не може да е подобар кога е дома и кога јас сум тука да се грижам за него. Мајката најдобро знае што му треба на нејзиниот син.

Кој знае како е и дали таа воопшто знае како да му помогне. Таа само се плетка со тие тренинзи, а нему му треба грижа цел ден. Знам дека не пее некое време и мора да молчи, се плашам дека тој не го применува тоа и воопшто не одмора.

За да не му се комплицираат работите, најдобро би било да си дојде дома и да легне овде во Брестач – рече Бранка која веќе рекла дека е многу разочарана од постапките на нејзиниот син, за што најмногу ја обвинува својата нова снаа.

Да потсетиме, самиот Дарко неодамна во изјава за медиумите изјави дека не чувствува потреба да дава отчет пред никого, дури ни пред семејството.

– Кога мажот чувствува вистинска љубов, никому не се оправдува. Каќа е постара од мене, никој од нас нема време за грешки.

Не ми е гајле и дали моето семејство дома ја прифаќа Каќа. Тие не живеат со неа, јас живеам. За првпат се чувствувам како навистина да сум заљубен.

Порано само мислев дека тоа е љубов, но всушност бев незрел и не го сфатив на вистински начин. Ме боли уво како бившите ќе го толкуваат тоа што го кажав. Сѐ најдобро за нив – изјавил Лазиќ.