Naslovna Zivot Тамара вчера издаде нова песна, а денеcка се јави од болница- борбата...

Тамара вчера издаде нова песна, а денеcка се јави од болница- борбата е различна и секојдневна

Нова песна „Нијагара“ на Тамараа Тодевска, која излезе вчера, ја посвети на сите луѓе што во одреден момент се почувствувале ран ливо и разо чарано.

Иако е многу емотивна личност и животот ѝ се промени откако минатата година се разведе од сопругот, Тамара Тодевска вели дека кај неа воопшто не е сѐ така цр но.

И додека наголемо се подготвува да промовира нови песни на регионалниот пазар, најважни ѝ се локалните, домашните случувања – доброто на нејзините деца, Хана и Дарен, за кои со нивниот татко, Александар Димитровски – Мачка, заеднички се грижат.

За првпат во јавноста, поп-ѕвездата зборува за разводот и за тоа колку ѝ била болна и стр есна разделбата со Мачка, како и за своето сегашно секојдневие со децата.

Важна фигура во нејзиниот живот е сестра ѝ Тијана, а хероина за неа е Лила Стојановска, на која ѝ даде голема поддршка откако објави за нејзината борба со боле ста“, а објави Слободен печат.

– Се јавувам како автор на текстот, заедно со мојот соработник и пријател Лазар Цветкоски. Првичната идеја за текстот е моја. Сосема случајно, неочекувано ми дојде инспирацијата, па продолжив да ја пишувам, а поддршка во тој процес ми даде Лазе.

Првпат се јавувам како текстописец, и тоа е едно поинакво, но и многу вредно искуство, затоа што достигнуваш одредена музичка зрелост, но и кога си меѓу авторскиот тим, песната уште повеќе ја чувствуваш како твоја и се поврзуваш со неа.

Продолжува на следната страна