Naslovna Zivot Ленче Кукиќ искрено раскажа зошто дома и било како на гости- еве...

Ленче Кукиќ искрено раскажа зошто дома и било како на гости- еве за што никако не можеле да се разберат со Горан

Познато е дека Ленче Кукиќ и Горан Кукиќ се едни од најпознатите парови на нашата фолк сцена и дека ги знаат и надвор од Македонија, како победноци на „Никад није касно“.

Додека пееја во ова шоу сите ги фалеа, а најмногу водителот Жика Јакшиќ, и јасно беше дека нашите пејачи заслужено си победија во Белград, а и македонските песни не беа запоставени.

-Струмица е мало градче, личи на Лондон, во него има триста чуда, па и ловен дом“, ова го кажаа Ленче Кукиќ и Горан Кукиќ кога гостувале во емисијата „Мастраф муабет“.

Таму раскажаа и многу досега нечуени нивни приказни, и за тоа како се имаат запознаено. Ова била стара струмичка песна, и Ленче рече- тоа значи дека супер ќе се осеќате во Струмица, и ја прошетаа новинарката низ струмичкиот парк.

Потоа, ги прашаа дали на тоа романтично место, во паркот крај езерото се имаат запознаено. И Горан кажа: -Во Струмица на улица, малку понагоре, ама тука. На струмичкото корзо. Па, мислам дека јас прв ја забележав“, рече Горан, а на ова Ленче одговори:

Јас. И јас сум фрлила око, и он фрлил, и хоп- нашле се. И љубов, и ете, денес сме заедно“, рече Ленче, а потоа заклучија дека се заедно 30 години и за нив немало трачеви и ска-ндали, и го открија рецептот за нивниот успешен брак.

-Јас секогаш викам дека љубовта е она првото. Ако има во сите сфери значи, ако во сите работи се прават со љубов, тогаш има и успех. Па дури и во бракот, ако има љубов, ако има разбирање, има се.

Тоа е единствениот збор кој го одржува бракот, па дури и разните работи за било што. И, ако пееш- пееш со љубов. Се осеќа тоа“, рече Ленче, а Горан потоа ја дополни:

Продолжува на следната страна