Naslovna Magazin Се спрема невиден спектакл за утрешниот концерт во Скопје – Цеца вакво...

Се спрема невиден спектакл за утрешниот концерт во Скопје – Цеца вакво нешто не видела (ВИДЕО)

Светлана Цеца Ражнатовиќ е несомнено, кралица на Балканската фолк музичка сцена.

Интересно е што многумина, кои не слушаат „народно“, велат дека има еден исклучок, а тоа е, во моментите на прослави и кафана, Цеца е неизбежен дел дури и од нивните забави.

За Цеца постојано се пишува, бидејќи нејзините фанови постојано сакат да го следат и нејзиниот приватен живот, тема и тоа како ги привлекува.

На прашањето зошто во последните години Цеца не е присутна во медиумите како порано, таа во едно свое интервју открива:

–Главно не сакав луѓето да пишуваат за мене секој ден, ако ме прашате. Поточно за раѓањето на Жељко, ништо не ми пречеше. Бев толку среќна што можев да шетам по улица и да зборувам за тоа колку сум среќна.

Мене ми пречеше и ми пречи кога се објавуваат невистинити информации, кога се градат приказни засновани на објави на Инстаграм или лажни објави на споменатата мрежа.

И ми пречи кога весник или портал свесно објавува лага, а следниот ден тие бараат изјава дека би го негирала сето тоа, и затоа тие имаат возбуда за сето тоа околу два дена.

Сето тоа може да се сведе на иста реченица – непрофесионалност. Се обидувам да имам добра соработка со седмата сила, но секако дека варира.

Сè зависи од тоа како кликнувате со уредникот и колку сте подготвени да дадете. Како и колку тие знаат да го ценат тоа.

На крајот, луѓето прават погрешен пристап и остваруваат краткорочна соработка. Сакам стабилни и нормални деловни луѓе со кои, кога ќе се согласите за нешто, така функционира.

На голема радост на фановите во Македонија, Светлана Цеца Ражнатовиќ, оваа сабота ќе одржи концерт во популарниот Евент центар во Скопје.

Цеца вчера на Инстаграм објави видео, на кое се гледа дека со автобус тргнала на концерт на Копаоник, после кој, ќе продолжи за Скопје.

Од Евен центар, местото каде што ќе се одржи концертот, за Ex-yu изјавија дека осветлувањето на просторот ќе биде со досега невидена јачина за затворен простор во Македонија.

Ќе има преку 250 светлосни тела, ласери, блчендери, како и моќен звук. Организаторите веруваат дека дури и Цеца ќе биде изненадена од тоа како ќе изгледа овој концерт.

Скопје ќе „гори“ во сабота – велат од Евент центар.