Naslovna Magazin Поради парите шти ги зимаше жирито, си заминав од „Ѕвездите на Гранд“,...

Поради парите шти ги зимаше жирито, си заминав од „Ѕвездите на Гранд“, рече Аца Лукас, а Саша Поповиќ му го одговори ова

Во автобиографската книга штоја објави, Аца Лукас наведува дека грижата за неговото семејство е важна за него, и ако нешто му се случи за нив треба да се грижи неговиот колега, Ацо Пејовиќ.

Прашината што се крена откако Ната Вукадиновиќ, мајка на натпреварувачот на „Ѕведите на Гранд“ од Подгорица, Душан Вукадиновиќ, ја обвини неговата менторка Снежана Ѓуришиќ дека и бара пари за да помине во четвртиот круг, со денови не стивнува.

За оваа ситуација на социјалните мрежи проговори и Аца Лукас, кој тврди дека го напуштил натпреварот затоа што некои членови на жирито земале мито од кандидати за да се пласираат во следниот круг.

Во оваа прилика, од екипата на Курир.рс го контактирале пејачот, кој е убеден дека во се е вмешан поранешниот директор на „Гранд“ Саша Поповиќ.

– Сигурен сум дека тоа го има во „Ѕвезде Гранда“ и затоа го напуштив жирито. Немам конкретни докази дека сум видел како некој зема пари од тие деца, но сигурен сум дека постојат и знам некои примери, единственото нешто што не сум го видел со свои очи.

Гледате дека е сосема лудо тоа што се случува таму. Тоа е луд ило на мозокот. Нема да именувам никого. Некои земале пари, погодувате кои се, тие што им скокаат во прегратка кога ќе победат нивните кандидати – вели Лукас и додава:

– Имаше ст рашни навестувања дека тоа се прави. Бев чист! Да ми понудеше некој пари, немаше да биде добро. Тоа е доказ за ситни души на сцената.

Ако не можете да заработите пари од друга страна, туку од лековерни родители кои мислат дека ќе станат мултимилионери ако нивните деца поминат во следниот круг…

Луд ост е. Кој ги памети победниците на „Ѕвездите Гранд“ во последните десет години, како се викаат?! До моментот кога имаше смисла, јас бев таму.

Не ми паѓаше на памет дека им го привлекувам вниманието, не сум им мајка. Вака, што ми е гајле – заклучува тој.

Зборовите на Лукас ги потврди и неговиот менаџер Саша Мирковиќ кој тоа го објави на Инстаграм.

Од Курир, му го пренеле сево ова што го кажал Аца Лукас на Саша Поповиќ, и од него побарале коментар, а тој одговорил дека ништо од тоа не е вистина.

– Лукас нека каже име и презиме на тој што ги земал парите и кога. Тоа е таква глупост. Лукас лаже! Ова не е вистина! Па зошто бил шест години во жирито, па зошто седел ако знае дека некој земал пари?!

Ова се измислени приказни. Нека каже кој платил, да видиме. Ако некој платил, некој морал да ги земе парите. Карлеуша беше, Бекута, Марија, јас, кој?!

Ве молам, ова се измислици – тврди Саша Поповиќ. Одговор стигна и од неговиот ПР оддел:

– Аца Лукас ги напушти „Ѕвездите на Гранда“ во договор со својот тогашен менаџер, исклучиво поради неговите лични интереси. Лага е дека некогаш си заминал поради проблеми во нашата емисија, лага е дека некогаш се скарал со мене.

Лага е дека „Ѕвездите на Гранд“ е натпревар на кој секој земал пари од натпреварувачите. Сето тоа многу добро го знае, само што уште еднаш за свои лични интереси ја кажува лагата“, кажал Саша Поповиќ.