Naslovna Magazin Водителката Јована откри дека планира да се испроба во нова професија: Сакам...

Водителката Јована откри дека планира да се испроба во нова професија: Сакам да ја заменам Марина Туцаковиќ

Водителката Јована Јеремиќ не престанува да го привлекува вниманието на јавноста и медиумите, па неодамна откри со каков проблем се соочуваат разведените жени.

Јована во емисијата јавно им се закануваше на оженетите да не ѝ испраќаат пораки, бидејќи во спротивно ќе се обрати за помош кај нивните сопруги.

– Оженет е, има жена, лаже дека е во формален брак, дека тоа е само поради имотот и децата, и приоѓа на разведена жена како да е декласифицирана роба – рече Јована.

– Дали тоа го доживеавте? – ја праша водителката на емисијата „Магазин ИН“.

– Апсолутно по разводот – рекла Јеремиќ, а потоа испратила барање до оженетите припадници на посилниот пол.

-Ги молам оженетите мажи да не ми праќаат љубовни пораки, бидејќи во спротивно ќе барам помош од нивните сопруги – изјави Јеремиќ.

На крајот, гостите заклучиле дека секоја жена треба да побара психијатриски извештај од сопругот.

Таа во една прилика за разводот откри:

-Проблемот не е во тоа што жената е силна, туку проблемот е што тие мажи кои така коментираат се слаби мажи.

Штом имаш маж околу тебе кој вели „ти си силна жена, тешко е да те следам“, веднаш по методот на природна селекција знаеш дека не ти е ни како пријател, а камоли нешто друго.

Бидејќи силните мажи секогаш ќе сакаат и поддржуваат силна жена, само слабите ќе речат „тешко е да те следам“. А што се однесува до мониторинг, најлесно е да следиш силна, независна, остварена жена, затоа што не треба ништо да и купуваш, само чувај ја.

Разводот е табу тема во Србија, а јас сум тука да ги рушам табуата и предрасудите. Значи, многу е полесно да се следи остварена жена, а можам да наведам неколку жени во медиумите кои постигнале таква цел во животот.

Јована ексклузивно во гостувањето кај водителот Иван Гајиќ откри дека нејзиниот следен потфат е пишување на песни.

Имено, таа се осврна на познатиот текстописец, Марина Туцаковиќ со која, според неа, имала многу добри односи и затоа истакнала дека би можела да ја наследи.

– Мислам дека нашата јавност беше многу лишена по упокојувањето на Марина Туцаковиќ. Јас сум некој кој многу сака да пишува.

Кога ќе најдам свој мир и простор каде ќе можам да живеам, ќе почнам да пишувам песни за пејачи. Затоа што јас сум скорпија во хороскоп, како и Марина Туцаковиќ.

Таа ме сакаше исто како што јас ја сакав неа. Мислам дека сум способна кога имам инспирација да напишам добра песна – изјави Јеремиќ во Пулс на Србија на телевизија Курир.

Потоа откри и кому ќе му биде доделена нејзината прва песна.

– Најголема инспирација ми е Александра Пријовиќ. Ексклузивно ќе ви кажам, мојата прва песна што ќе ја напишам ќе биде посветена нејзе.

Таа не го знае тоа, затоа што само што се разбудив едно утро и толку многу размислував за неа, колкав боpец е и што постигнала сама.

Ја следам од натпреварот на Sвезда Гранда. Знаев дека ќе направи огромна кариера – откри Јеремиќ и додаде:

– Нема да пишувам песни за лyдило, џипови, палки, часовници итн. Моите песни ќе имаат приказна, тежина и длабочина.

Нешто слично како што сакаат да пеат Цеца и Александра Пријовиќ. Можеби ќе бидам успешна, а можеби и неуспешма, но ќе се обидам.

Последното што го смислив во неделата гласи вака: „На почетокот бев сама како куче, а потоа станав силна како волк“.