Naslovna Zivot Побара стручна помош за да си го стави животот во ред- Наташа...

Побара стручна помош за да си го стави животот во ред- Наташа Беквалац на маки

Пред 14 години, Наташа Беквалац се разведе од Данило Икодиновиќ, а потоа пред 7 години ја раскина врската со Љубо Јовановиќ, а се разведе од Лука Лазукиќ во 2018 година. Како живее Наташа Беквалац сега?

“Денес сум слободна како птица. Кога станува збор за развод, толку е стресна ситуација. Во таква стр есна ситуација, не знам која личност може да ги следи медиумите.

Знаев дека имате информации, знаев каде, во принцип, кога ќе се случи такво нешто, барам да извлечам нешто добро. Јас сум личност која многу им верува на луѓето и зборува за себе, тоа се смени сега.

Тоа беше пред 12 години, јас бев поинаква и зборував многу повеќе. Нормално е дека кога некому ќе му кажете во доверба, на некоја личност.

Тоа се појавува во јавноста брзо, иако зборувате во доверба.

Кога станува збор за овие други работи, имавме пресметка за десетина насловни страници.

Јас сум штелувана да не се сеќавам навистина. Заборавам брзо. Сосема сум одладена “, рече Наташа.

Таа никогаш не се обидувала да ги сокрие своите чувства, па затоа толку често била мета на критики во јавноста за нејзините ставови, постапки и избори.

-Медиумите порано беа немилосрдни кон мене. Понекогаш е многу несоодветно, не ме земаат предвид како личност и жена. Тогаш не можевме да најдеме адекватен одговор.

Секогаш имав добра музика, полни клубови, настапи. Можеби тие придонесоа да бидам попривлечна во таа медиумска смисла.

Од самиот почеток на мојата кариера се навикнав на тој „н ож“ со кој научив да живеам кога станува збор за медиумите.

Делови од мојот приватен живот беа почесто на насловните страници отколку мојата музика. Не можете да изберете, дури и овие лоши работи кои често се украсени.

Јас сум многу посреќна од порано. Некогаш сум среќна, некогаш сум помалку среќна. Во суштина, јас сум задоволна жена “, рече Наташа Беквалац.

Наташа Беквалац смета дека станала доволно психички посилна за да може да се справи со своите лоши навики.

Со поддршка на нејзиниот психот ерапевт, таа е во процес на откажување од цигарите, што и е многу тешко.

– Покрај борбата со килограмите, една од најтешките битки, а не дека не сум ги водела, е борбата со цигарите. Оваа заразна болест има шифра F17 во меѓународната класификација. Значи, јас ја имам шифрата – признала Нашата, која има целосна поддршка од семејството

Инаку, цигарите не се единствениот порок кој се поврзува со Беквалац, бидејќи одвреме-навреме таа е фатена на слика со чаша вино.

– Генерално сакам да пијам ! Но, последниве години навистина се контролирам, бидејќи си ги знам границите, неколку пијачки се доволни да ме фатат.

Тогаш почнувам да се смеам како будала. Но, јас сум весела личност – вели Наташа, која со помош на својот терапевт полека, но сигурно си го става животот во ред.