Naslovna Zivot Вака сè започна за Живкица – објави необична слика, без шминка, ваква...

Вака сè започна за Живкица – објави необична слика, без шминка, ваква не сме ја виделе (ФОТО)

Нашата позната водителка и новинар, Живкица Каленикова е мајка на три деца.

Децата на Живкица и на Зоран Калеников се викаат Даријан, Марко и Ана и таа во еден разговор за Сител истакна дека како и сите деца сакаат да се маскираат и се дотста креативни.

Денес е реализирана мајка на ти деца и успешно се справува со животните предизвици, беше најавата за Живкица Каленикова на Сител во емисијата Магазин од страна на водителот Валентин.

Живкица кажа дека децата ги родила речиси едно по друго, и е навикната на брзото темпо на живот. „Првото и второто се една година и десет месеци разлика, третото беше некакво изненадување.

Во секој случај, сакавме три деца, и ако стигна малку побрзо, зоштои да не“, рече Живкица која има два сина и една ќерка, а се на возраст од 11, 9 и 8 години. Потоа на прашаето дали сака и четврто дете таа рече: Не, мислам дека е доволно.

Живкица потоа кажа дека децата се свои индивидуи, а родителите се тие кои треба да се ветер во грб на своите деца. Потоа, се осврна и нејзините родители, а познато е дека таа за краток период ги загуби и мајка си и татко си.

-Јас сум среќна што растев во едно скромно семејство, но со многу љубов, и со многу посветеност, на мене и мојата сестра од страна нашите родители“, истакна Живкица и кажа дека е среќна со вистински пријатели.

Рече дека секој ониј кој има вистински пријатели е благословен, а таа ги има, а еден од нив е стилистот Александар Билјановски Дадар, за кој Живкица нагласи дека е еден од оние луѓе кои ја познава нејзината душа.

Исто така кажа дека пред него не се стиска кога треба да си ги искаже емоциите и може да му ги каже сите нејзини тајни и размислувања кои ги има во моментот кога арсговараат.

-Живкица е еден искрен човек, киј секогаш ќе ви каже пшто мисли на еден убав и суптилен начин без да ве повреди, и сето тоа за мене сочинува едно убаво и долготрајно пријателство.

Таа знае да ме освести за оние животните лекции, народски реченио, да ми удри шамар“, рече за Живкица стилистот Александар Билјановски кој се вкучи во емисиајта како изненадување за неа.

Јас секогаш велам дека Жиле е најпозитивната личност. Ако на некого му е доста од животот, доволни му се 10 секунди со Жиле“, изјави Дадар и рече дека Живкица многу добро вози и е одличен организатор.

-Таа би можела да биде шофер. Се шегувам. Живкица може да се снајде на повеќе полиња, таа има исвоја сопствена продукција која добор ја менаџира“, изјави Дадар.

Потоа рече дека таа од него бара соверти за стилот, но бара совети и за животот. И кога дојде време да се постави прашање, Дадар праша како Живкица успеала да дојде на мекици откако го родила своето второ дете.

– Со мала корекција, на мекиците бев на моето трето дете. Искрено бидејќи брзо беше доаѓањето на Ана.

Иако беше многу скоро, од породувањето, трите деца ги родив со царски рез. Поминаа две недели, стиснав заби, и мекици ми се јадеа меѓудругото.

Сакав да видам како е да си на мекици. Ги изненадив сите, а само сопругот знаеше. Се поклопија некако работите, со роденнот на нашиот втор син кој требаше да се слави во тој ист период.

Затоа и мекиците се одложија, и јас успеав да стасам.

Обично, мекиците се прават ден-два по раѓањето на детето, но кај нас се одложи. Се дотерав убаво, на високи потпетии и мкаснав мекица. Тоа им го препорачувам на сите мајки“, рече Живкица.

Живкица објави своја необична слика, без шминка, тоест во почетната фаза на разубавување и напиша:

Вака почна, а потоа напиша: и оп. На следната слика, таа е супер нашминкана.

На следната слика, Живкица е е веќе весела, игра и пее на забава кај Олга Костовска, за која пишуваме во друг текст со детали кој се бил таму и како си поминале.