Naslovna Zivot Елена Ристеска се отвори- овој човек го сакала ама никогаш не можеле...

Елена Ристеска се отвори- овој човек го сакала ама никогаш не можеле да бидат заедно

Елена Ристеска е секогаш отворена во јавноста за многу нешта, а таква беше и во една прилика кога гпстиваше во емисијата „Опуштено со Тони“, која ја водеше Тони Михајловски.

– Отсекогаш сум сакала да бидам рево луционрна. Дали во музиката или во она што ќе си го замислам, сакам да го направам на биде уникатно во оваа наша државичка.

Кога ќе сфатиш дека имаш слободно време бидејќи ги редуцираш настапите, ги бираш, зголемуваш цена малкуцка, не сакаш секаде да пееш…

Со оглед на тоа дека имаш помалку ангажмани, спонзорски договори во годината, ти останува повеќе време за нешто друго. Нешто да правиш, ама сакав нешто корисно да правам“, рече Елена за почетоците на козметичкиот бренд.

Сакав да направм нешто, што моето име ќе го продава мојот бренд. Со години наназад, продавав туѓи брендови. Зошто скоро 20 години работам за туѓи брендови, зошто да не направам нешто свое?

Интересно е коку има нарачки од надвор. Од Америка да речеме каде што живеат Македонци. Најсатисфакциониот момент ми е од Америка.

Не нови клиенти, туку оние коишто претходно се задоволни купуваат парфем за брат, за девојка…“’, додаде Елена.

-Евросонг е за мене едно убаво искуство. Пеам во Атина, 2006, борба тешка да биде Македонија, да не биде ФИРОМ, да биде барем Македонија, да има едно ФИР, па да има Македонија да пишува. Значи, тешка борба на целата екипа.

Ова го зборувам бидејќи не го знаат многу луѓе, која борба била тоа да се настапува под своето име и да се наречеш Македонка во Грција.

Добивме интерна информација дека тогаш сум добила 11.000 гласа од Грција. А, не добив ни еден глас.

Ај, јас што не доби, Кипар имаше 100 и нешто илајди гласа, не доби ни еден глас“, рече Елена.

Потоа, Тони Михајловски ѝ даде идеја: Дали ќе ми бидеш пратечки на Еврвозија? Имам идеја да се соблечам го л и да молчам на сцена три минути. Вие не треба да бидете голи“, рече Михајловски со смеење.

-Прифаќам да бидам твој пратечки, само не знам што, бидејќи не можам да кажам вокал. Јас мислам да бидам во купаќи. Битно е да се наредиме позади“, рече Елена смеејќи се.

Потоа, на Тони му рече да не ја врзува со политика. За крај, разговараа на кои песни емотивно реагираат и кои стихови се за плачење.

-Има една се вика „Не ти давам“, знам дека ќе се изнасмееш за насловот. „Таа е за плачење, не е за смеење“, рече Тони.

-Целата таа песна е поврзана со едне период од мојот живот, со см -ртта на мојот татко, има еден опис во првата и во втората строфа, како се чувствував распаднато, како птица смрзаната од студот“, рече Елена за песната која таа ја напишала.

Таа во интервју за Женски магазин раскажа како била изма-мена.

-Не жалам за ништо во поглед на професионалниот дел од мојот живот од оние нешта што се случиле, но, жалам за оние кои не се случиле.

Жалам што не правев повеќе големи концерти како тој во Метрополис Арената, бидејќи обожавателите секогаш го бараа тоа од мене, потоа мислам дека иако имам доволно песни и меѓу нив хитови, сепак требаше да направам повеќе албуми и повеќе музика.

Додека се фокусирав на небитни нешта и луѓе во приватниот живот, го изгубив времето за да создавам повеќе музика.

Ќе се потрудам во иднина да го променам тоа и дека еден ден нема да жалам за ништо.

Бидејќи сум перфекционист и голем анализатор , долго размислувам пред секоја одлука.

Но, се случувало тоа некој да одлучи за мене погрешно кога не сум била сама во бизнисот.

Како на пример одлука за концерт на голем христијански празник.

Или кога пред неколку години бев излажана дека ќе пеам на “Бела ноќ” а всушност беше настан со политички контекст, и на крај се сведе на ситуација “ме-ч со две оштрици”, ниту да се откажам од настанот ниту да се појавам.

Сепак се појавив на настанот како голем професионалец поради публиката која ме очекуваше, и секако никогаш никој не дозна дека тоа не беше моја одлука туку тешка игра на поединци.

Игра во која најдебелиот крај го извлеков јас , но и мои колеги, добивајќи разни пораки со уж а-сен контекст, а сепак луѓето не ја знаеја вистината, оваа вистина.

За кој настан станува збор тој што треба ќе сфати. Како и да е, тоа беше туѓа лага , но не моја грешка“, откри пејачката.

Елена Ристеска гостувала во „Бекстејџ“ и таму прозборела на кого е посветена незината нова песна, а станува збор за љубовна посвета за која пејачката се отвори пред јавноста.

-Посветена е на една љубов која никогаш не се случи, а постоеше помеѓу мене и една личност да речам, која ми е во пријателите. Пријател, меѓутоа никогаш не се случи“, рекла Елена во Бекстејџ.