Naslovna Magazin Верица е постара 35 години од него, а еве како регирале неговите...

Верица е постара 35 години од него, а еве како регирале неговите родители кога дознале дека се жени со неа

Модната дизајнерка Верица Ракочевиќ е доста актуелна во Србија подари тоа што е мажена за човек кој е верувале или не, помлад од неа цели 35 години. Но, таа има интересна љубовна приказна и пред Вељко Кузманчевиќ.

Прво му кажа „да“ на Боран Караман, поранешен стјуард на ЈАТ, со кој ја доби ќерката Елена.

Верица по разводот ја најде среќата во прегратките на Зоран Ракочевиќ со кој ги има ќерката Милена и синот Миодраг.

Од 2013 година, модната дизајнерка е во брак со Вељко Кузманчевиќ.

Врската со композиторот предизвика бура во јавноста, поради тоа што Верица е 35 години постара. Овој пар до ден-денес покажува дека љубовта не познава општествени норми.

Откако ја дозна веста дека креаторката Верица Ракочевиќ и Вељко Кузманчевиќ влегле во романтична врска, иако разликата во години на овој пар е 35 години, јавноста не престанува да поставува едно прашање.

Како реагирале неговите родители на оваа љубовна приказна на нивниот син? Верица Ракочевиќ во една прилика ги откри деталите за горливиот проблем, а ги отфрли сите гласини што се појавија на споменатата тема.

– Имав навистина среќа кога се во прашање родителите на Вељко. Неговиот упокоен татко Лазар беше прекрасен човек.

Таткото на Вељко бил сликар, мајка му Душанка е економист, работела во СУП, сега е во пензија.

Тие се помлади од мене – таткото четири години, мајката две години. Вељко е ваков поради неговите родители, широк и доста флексибилен човек, а тоа е нешто што од дома го научил.

Не е вообичаено син единец да се ожени со некоја 35 години постара без неговите родители да кажат „не“ или „нема“. Знаеја дека не можат да го спречат – изјави Верица.

– Неговата мајка беше свесна дека ќе бидеме во медиумите, а татко му ме гледаше како свое дете. Кога престојувавме во Врдник, кога некој ќе му се јави на Лазар, ќе рече „не можам сега, моите деца се тука“, мислејќи на мене и на Вељко.

Го викав Лаки, тој беше фантастичен. Му порача на Вељко да биде среќен со жената што ја сака и дека не треба да биде принуден да се жени за да има деца – објасни Верица Ракочевиќ во емисијата „Додека ангелите спијат“.

– И двајцата сме свесни за разликата во години, таа разлика може да биде досадна, но никој никого не кочи.

Вељко знае дека во мене секогаш ќе има најдобар пријател, а знам дека никогаш нема да ме повреди.

Има милион работи што ми пречат кај него, но суштината е дека во сите овие конфликти не можам да се замислам себеси покрај некој друг. Инсистирам на вербално изразување љубов, но Вељко не е таков.

Нејзината суштина е поинаква, поинаку се манифестира. Едноставно, му велам дека не можам да го „дешифрирам“, толку е емотивен, но се однесува како дивјак од шума кога се расправаме – додаде тогаш креаторката.