Naslovna Zivot Се огласи сестрата на Тале: Еве јас ќе бидам лошата во фамилијата,...

Се огласи сестрата на Тале: Еве јас ќе бидам лошата во фамилијата, но ќе ја кажам вистината

Деновиве на социјалните мрежи, се споделува апелот за помош на самохраниот родител Тале Витанов од Велес кој беше гостин во емисијата ,,Срце на дланка”

Тој раскажуваше како неговата сопруга го оставила, а тој станал самохран родител кој се грижи за две малолетни деца кои често легнувале гладни.

По бројни коментари, но и по објавата на познатата инфлуенсерка и поранешна новинарка Миа Костова, се испостави дека сето она што го кажал Тале, можеби е лага.

Тале бил склон кон еден од најголемите пороци во денешно време – коцката. Дури, се појавија и фотографии како тој држи ваучер на кој е видно среќен, а кој покажува дека освоил речиси 26.000 евра на ВЛТ апаратите на државната видеолотарија.

По целиот скандал со Тале и неговите лажни изјави, со коментар се огласи и неговата сестра – Надица Витанова Ристиќ.

,,Здраво, јас сум Надица Витанова – Ристиќ. Јас со тешко срце го пишувам ова, но еве овие два дена дури почна и фамилијата да плука по мене дека јас сум лоша и како никој од нив не ме сакал.

Јас не сум должна да трпам пораки поради Тале затоа што целата емисија е голема лага. Додека врвеше емисијата, снаата беше тука, а бега ради тоа што ја тепа и се што таа ќе заработи Тале и одзема.

Дури и полицијата во Велес е запознаена со Тале и истиот тој Тале пред неколку години освои 23.000 евра на апаратите, но повторно ги изгуби на истите тие апарати.

И после сето ова, јас сум била лошата, никој не ме сакал. Јас имам сопруг и три деца што ме сакаат, а и снаата не ги остава туку така – само не знам зошто се враќа кај него кога тој редовно ја малтертира, а не смее.

Тале го задолжи и мојот татко по банките и тој до ден – денес враќа долгови по банките за да не го тепаат.