Naslovna Magazin Саша Матиќ проговори како е да се живее со 3 жени

Саша Матиќ проговори како е да се живее со 3 жени

Саша Матиќ е во брак речиси две децении со неговата сопруга Анѓела, со која има две наследнички, Александра и Тара.

Нивниот идиличен однос и вредностите што ги негуваат ги прават еден од најхармоничните парови на естрадата, а пејачот објаснува дека тајната е во тоа што секој ден си обрнуваат внимание.

– Ние го негуваме бракот со љубов. Семејството е нешто најсвето за мене и отсекогаш сум бил на мислење дека секоја врска мора да се негува за да биде успешна. Времето со мојата сопруга е време кога одиме во некој од нашиот свет полн со внимание, разбирање и љубов.

Се уште се обидувам да ја освојам како кога започна се, и таа успева така лесно да се вљуби во мене во секој ден повторно како да е прв пат.

И така, ние издржуваме со години и цврсто верувам дека така ќе биде засекогаш – искрен е Саша е искрен и открива како изгледа да се биде единствениот маж во куќата:

– Тешко ми е некогаш да победам во борба со моите убавици… Круната секогаш оди кај нив, но и јас не се жалам. Нежно е, убаво и секогаш полно со разбирање кога се опкружувате со жени. Така е.

Матиќ не крие дека е поблаг кон наследничките Александра и Тара, како и дека нема да му пречи ако одлучат да ги следат неговите чекори во иднина.

– Како и секој татко, така гледам толку квалитетно и убаво кај моите ќерки. Што и да одлучат да бидат во животот, јас ќе ги поддржам и сигурно ќе бидам најсилниот ветар во грбот – вели Сале и додава дека улогата на „лош полицаец“ во неговиот дом сепак и припаѓала на неговата сопруга:

– Како прво, јас сум татко на моите девојки, а дури потоа пријател. Мојата сопруга и јас работиме напорно за да ги научиме на вистинските вредности и да покажеме што е, а што не е правилно.

Тие се навистина добри девојки и не велам дека се мои, но навистина се многу паметни. Претежно бегаат од мене кога нешто не им се допаѓа, но не го откриваат пред жена ми – вели тој со насмевка.

Она што сите го поврзуваат со Матиќ, покрај емотивните и безвременски хитови, е неговата ведрина на духот. Тој признава дека ја има и својата „жолта минута“, но дека секогаш е оптимист.

– Мило ми е што луѓето ме гледаат така, бидејќи јас сум таков. Ништо нема да се реши ако сте намуртени и пргави. Може само да се влоши. Веселиот дух ги освојува сите.

Како и секој маж, имам денови кога не сум најсреќен на светот, се нервирам за нешто или тагувам. Музиката издржува се. Времето со семејството и песната лечи се – искрен е Саша.